אולי לא שמתם לב אבל את מרבית הפעולות אתם מצליחים לבצע בזכות כפות הרגליים. אכן, כפות הרגליים שלנו מהוות בסיס חשוב לתפקוד שלנו. אך מה עושים כאשר תופעת הלוקס ולגוס תקופת אותן?

מהי תופעה זו וכיצד ניתן לטפל בה בדרכים שונות, כאן לפניכם. 

הלוקס ולגוס- הגדרה

תופעת הלוקס ולגוס המכונה בשמה העברי בוהן קלובה הינה עקמומיות של בוהן כף הרגל. במסגרתה, בוהן כף הרגל נעה לכיוון שאר האצבעות ומביאה לעקמומיות העצמות גם של יתר האצבעות. בנוסף, בליטה בצידה של כף הרגל או מעליה, גם מהווה חלק מהתופעה 

מצב זה שכיח בעיקר בקרב נשים אך קיימים גם גברים הסובלים ממנה. 

כיצד מטפלים?

קיימות דרכי טיפול שונות ומגוונות בתופעת הלוקס ולגוס. כאשר הסובל מתופעה זו מגיע לרופא, הרופא יאבחן את מצב הבעיה ובהתאם לכך יבחר את דרך הטיפול המתאימה ספציפית לאותו המטופל. בין דרכי הטיפול הקיימות ניתן למנות:

נעליים מתאימות

עם הופעתם של סימנים מקדימים לתופעה זו מומלץ להשתמש בנעליים רחבות מספיק בצידן הקדמי, וזאת בכדי למנוע לחץ שעלול להיווצר על בוהן כף הרגל. 

מדרסים

מדרסים המותאמים אישית לצורת כף הרגל עשויים לסייע בהפחתת התסמינים ובמניעה של עיוות כף הרגל. המדרסים השכיחים לטיפול בתופעה זו הינם קשיחים בדרך כלל, ומאפשרים מנח רגל נכון. 

פיזותרפיה

דרך טיפול נוספת העשויה לסייע בהפחתת כאב ומניעה של החמרתו היא הפיזותרפיה. במסגרת שיטת טיפול זו, מבצעים תרגילים שונים כמו: מתיחות של הבוהן, כיפוף הבוהן, שיפור טווחים, חיזוק שרירי כף הרגל ועוד.

רצוי לבצע את התרגילים גם באופן עצמאי בכדי לחזק ולשמר את השרירים החיצוניים והפנימיים המצויים מסביב לכף הרגל. 

חבישות

חבישות שונות כמו פד או ריפוד יכולות לסייע בהפחתת מפלס הכאב וזאת משום שתפקידן של חבישות אלה הוא הורדת הלחץ המופעל על העצם הבולטת, המהווה גורם לכאב אותו חש האדם. 

תרופות ושימוש בקרח

תרופות נוגדות דלקתיות יכולות להביא להפחתת הסימפטומים וכן הנחת קרח עשויה להקל את הכאב.

ניתוח

קיימים ניתוחים שונים להם מטרה משותפת: יישור זווית הבוהן ע"י הסרה חלקית של העצם. אם קיבלתם המלצה לניתוח כנראה ששאר שיטות הטיפול לא סייעו לכם או שאתם סובלים מכאב משמעותי, לאורך זמן הפוגע לכם בתפקוד. 

לאחר ביצוע ההליך הניתוחי, תוכלו לדרוך על הרגל באופן חלקי. דריכה מלאה תוכל להתרחש לאחר כמה שבועות עד כמה חודשים מעת הניתוח.